ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Avdarma s-a desfăşurat Campionatul internaţional de paraşutism

12:59 | 11.06.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Zece echipe din diferite ţări au participat la o competiţie sportivă de paraşutism, desfăşurată în perioada 7-10 iunie în localitatea Avdarma din UTA Gagauz-Yeri, informează MOLDPRES.

Competiţia a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Sportivi din Bulgaria, România, Ungaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Polonia, Grecia, SUA şi ţara noastră şi-au demonstrat măiestria, concurând pentru două cupe – „Avdarma-2019” şi „Cupa Est-Europeană”.

În acest an, ambele cupe au fost câştigate de paraşutiştii din Bulgaria, reprezentanţi ai clubului “Avalon”. Pe locul doi s-au plasat sportivii de la „Aeroclubul României”, iar pe trei - echipa „Krakow Wawel" (Polonia), indică avdarma.md. 

Campionatul a fost susţinut de Federaţia de Paraşutism din Republica Moldova, Primăria şi Consiliul local Avdarma.

Potrivit organizatorilor, participanţii la turneul de la Avdarma au avut prestaţii meritorii la campionate de profil regionale, europene şi internaţionale. Competiţia care a ajuns tradiţională în sudul ţării are scopul să dezvolte spiritul de competitivitate sportivă, iar paraşutiştii începători au posibilitatea să preia experienţă de la sportivi cu renume.

Din 2016, în cadrul competiţiilor, tineri din localitate pot fi instruiţi de antrenori profesionişti, făcând şi primele sărituri cu paraşuta. Instruirea şi competiţiile s-au desfăşurat la Complexul cultural-istoric din preajma izvorului „Tatar çöşmesi”. 

img19004476

img19004476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!