ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul a început Festivalul internaţional “Nufărul Alb”

14:25 | 04.07.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/.   Colective artistice din nouă ţări vor participa, în perioada 4-7 iulie, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Nufărul Alb”, desfăşurat tradiţional la Cahul, transmite MOLDPRES.

Programul festivalului va demara în seara zilei de astăzi, cu o paradă a portului popular, ce va trece pe străzile centrale ale municipiului Cahul. Ulterior va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de o horă de sărbătoare şi  focuri de artificii.

Până duminică, 7 iulie, pe scena festivalului vor evolua artişti şi formaţii din Belarus, Bulgaria, Georgia, Lituania, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Turcia și Ucraina.

„Nufărul Alb” este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Republica Moldova.

Primul festival „Nufărul Alb” s-a desfăşurat la 3-4 iulie, anul 1989. Atunci evenimentul a întrunit  37 de colective din ţara noastră, care au dansat, au interpretat cântece populare şi au demonstrat meşteşuguri populare. În prezent, Festivalul  de Folclor „Nufărul Alb” este de nivel internaţional şi  se desfășoară o dată la doi ani, în municipiul Cahul. 

img19005188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!