ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri a apărut primul blog turistic al autonomiei

16:07 | 08.07.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/.  În spaţiul online a apărut primul blog turistic despre atracţiile UTA Gagauz-Yeri. Portalul este administrat de colaboratori ai Centrului regional informaţional turistic  şi executivului de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Blogul reprezintă un ghid care, prin articole scurte  publicate pe site, informează despre cultura, tradiţiile şi arta găgăuzilor, destinaţiile care fac autonomia găgăuză renumită în lume, ferma de cabaline „At Prolin”, vestitele mori de  vânt, vinul şi bucătăria locală etc.

„Găgăuzia este o autonomie situată în sudul Republicii Moldova, cu circa 130 de mii de locuitori, stabiliţi preponderent în localităţi rurale. Mare parte din localnici se consideră etnici găgăuzi – oameni cu trecut sovietic, limbă turcică şi credinţă creştin-ortodoxă”, se menţionează într-unul din articolele de pe blog, citat de gagauzinfo.md.

Autorii blogului vin cu sfaturi practice privind destinaţiile care merită să fie vizitate, ce cadouri pot fi aduse din autonomie. Informaţiile sunt însoţite de imagini relevante.

„În ultimii ani blogurile turistice devin tot mai populare, deoarece se schimbă preferinţele, iar enciclopediile şi ghidurile voluminoase nu mai sunt funcţionale. Blogul este deschis şi pentru turiştii care au vizitat UTA Gagauz-Yeri şi doresc să-şi împărtăşească impresiile de călătorie”, a explicat Vera Garciu, ghid care activează în regiune.

Primul blog turistic din autonomia găgăuză  este administrat în limbile rusă şi engleză.

img19005276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!