ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord au demarat cu un curs de management al turismului

12:39 | 13.09.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Zeci de antreprenori din nordul ţării participă la cursul „Managementul destinației turistice”, ce se desfășoară în perioada 12-13 septembrie, la Bălți. Reuniunea a dat startul celei de-a V-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, care se organizează între 12-20 septembrie, transmite MOLDPRES, care este şi partener media al evenimentului.

Cursul de două zile este organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.

„Dezvoltarea antreprenorială rurală înseamnă noi locuri de muncă și mai multe oportunități pentru tinerii businessmeni, precum și pentru toți cei care își doresc să dezvolte afaceri în regiunea noastră. Suntem interesați să extindem perspectivele în acest domeniu”, a menționat Diana Josan, specialist în cadrul Secției politici regionale și cooperare externă a ADR Nord, care a mulțumit experților din România pentru colaborare.

În prima zi a cursului, Carmen Chașovschi, directorul CERC Turism - Centrul de Resurse și Cercetare în Turism în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (România), le-a prezentat participanților informații relevante despre afacerile în turism.

Expertul din România s-a referit la componentele destinațiilor turistice, calitatea experienței turistice în destinație, planificarea afacerilor în turism, precum și la practicile eficiente în activitatea pensiunilor turistice și promovarea acestora. „Sectorul turismului este foarte dinamic, în continuă schimbare, iar pentru a cunoaște în detalii domeniul este necesar ca acest sector să fie studiat, mai cu seamă în afara biroului”, a subliniat Carmen Chașovschi.  

Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord au demarat la Bălţi, agenda incluzând mai multe activităţi cu organizare la Soroca, Chişcăreni (Sângerei), Edineţ, urmând să se încheie cu un forum de afaceri la Bălţi.

La desfăşurarea unuia dintre cele mai importante evenimente din nordul ţării va contribui Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu susţinerea Uniunii Europene, Guvernului Cehiei, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Primăriei municipiului Edineț, Consiliului raional Soroca, Primăriei comunei Chișcăreni, organizației neguvernamentale People in Need Moldova, Inițiativei Primarii pentru creștere economică/ Mayors for Economic Growth (M4EG), Asociației Obșteşti „Pro Cooperare Regională”, Asociației Obșteşti „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată”, Programului Naţiunilor Unite Pentru Dezvoltare (PNUD), Agenției de Investiții, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, Zonei Economice Libere „Bălți”; Parcului Industrial „Edineț”, Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord și autorităţilor publice locale din regiune.

Regiunea de Dezvoltare Nord include municipiul Bălți și 11 raioane: Briceni, Edineț, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. Regiunea are o suprafață de circa 10,014 km pătraţi, ceea ce reprezintă aproximativ 32,9% din teritoriul Republicii Moldova. Populația constituie peste un milion de persoane. Regiunea de Nord deține, după municipiul Chișinău, cea mai mare pondere la capitolele investiții în capitalul fix și vânzări cu amănuntul. Această stare de lucruri se datorează în mare măsură orașului Bălți.

img19007195

img19007195

img19007195

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!