ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a V-a ediţie a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord s-a încheiat cu un forum de afaceri la Bălţi

10:34 | 21.09.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a doua parte a Forumului de afaceri, care a examinat mai multe oportunități investiționale în zona de nord a ţării, derulată vineri, 20 septembrie, la Bălți, a încheiat agenda celei de-a V-a ediție a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN). În acest context, MOLDPRES, care a fost partener media al evenimentului, a solicitat câteva opinii de la Constantin Bândiu, director interimar al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

„Ne dorim ca Forumul de afaceri, care a avut loc în municipiile Edineț și Bălți, să dea un nou impuls dezvoltării social-economice a Regiunii de Dezvoltare Nord. În următoarea perioadă vom analiza în profunzime impactul acestui eveniment și vom planifica noi acțiuni, pentru a continua lucrurile bune. Ne așteptăm ca rezultatele ulterioare ale Forumului să contribuie la reducerea dezechilibrelor de dezvoltare în interiorul regiunii, iar mai mulţi actori regionali să dezvolte în continuare legăturile de colaborare inițiate în cadrul evenimentului”, a specificat Constantin Bândiu.

Şeful ADR Nord a opinat că „Agenţia, împreună cu partenerii implicați în organizarea acestui eveniment economic de amploare, a reușit să propună o nouă platformă de comunicare pentru oamenii de afaceri din nordul Moldovei și să faciliteze dialogul antreprenorilor noștri cu cei din mai multe țări europene”.

„Obiectivul Forumului de afaceri de la Edineț și Bălți, precum şi al Zilelor RDN în ansamblu, a fost îndeplinit. Regiunea de Dezvoltare Nord are un potențial economic diversificat, iar cartea de vizită a regiunii este zona economică de liber schimb. Aici, investitorii ar putea să deschidă afaceri noi în sectorul tehnologiilor informaționale, proiectării, în domeniul turismului etc. Mai multe investiții în zona de nord a țării, pe care ni le dorim, înseamnă dezvoltarea sectorului privat și, în consecință, creșterea nivelului de trai”, a explicat pentru MOLDPRES Constantin Bândiu.

„Pe lângă stabilirea unor noi parteneriate, am trecut într-o fază, care constă în aprofundarea unor relații tradiționale, cultivate în cei zece ani de activitate a ADR Nord. Sunt sigur că proiectele ce vor fi iniţiate în urma consolidării parteneriatelor tradiționale vor avea succes. Sper să ne revedem cu partenerii noștri cât mai curând în alte proiecte, economice sau instituționale”, a conchis Constantin Bândiu, directorul interimar al ADR Nord.

Forumul de afaceri de două zile de la Edineț și Bălți a fost organizat de ADR Nord și Primăria municipiului Edineț, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Organizația neguvernamentală People in Need Moldova, Asociația Obștească „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată" și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională", Proiectul „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), și PINmagazine.ro. Forumul de afaceri a încheiat agenda celei de-a V-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, care s-a desfășurat în perioada 12-20 septembrie,  în mai multe localități din nordul ţării.

img19007453

img19007453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!