ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirea Centrului de sănătate Edineţ a fost eficientizată energetic

10:24 | 15.11.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Centrul de sănătate Edineț, care deservește circa 70 de mii de locuitori ai raionului și din alte localităţi învecinate, a devenit mai eficient energetic, datorită unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Joi, 14 noiembrie, o comisie specială a efectuat recepția la terminarea lucrărilor şi a estimat că acestea au fost executate conform normelor, transmite MOLDPRES.

„Am reușit să îmbunătățim accesul la asistența medicală calitativă în cadrul sistemului de sănătate din Edineț. Impactul proiectului deja se face simțit  în privința reducerii consumului de energie. Proiectul va contribui considerabil la eficientizarea energetică a Centrului de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și la ameliorarea indicatorilor de sănătate în regiune”, a relevat  Constantin Bândiu, director interimar al ADR Nord.

Potrivit specialiștilor ADR Nord, la Centrul de sănătate Edineț au fost efectuate lucrări de eficientizare energetică a pereților exteriori (7.047,8 m2), au fost schimbate ferestrele și ușile exterioare (1.171,35 m2), au fost efectuate lucrări de termoizolare a planșeului (1.741,4 m2) și de izolare a acoperișului (3.029,8 m2).

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj și supravegherea tehnică în cadrul proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice „Centrul de sănătate Edineț”” se cifrează la 8,89 de milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul raional Edineț a contribuit la realizarea proiectului cu 1,2 milioane de lei.

img19009207

img19009207

img19009207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!