ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producători de fructe din R. Moldova participă la un Forum specializat desfășurat la București

15:04 | 21.11.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Un grup de producători de fructe din Republica Moldova participă joi, 21 noiembrie, la Forumul RO Fruit and Vegetables Show, organizat la București, pentru a afla ultimele noutăți și tendințe în sectorul fructelor din România, transmite MOLDPRES.

Forumul RO Fruit and Vegetables Show a reunit actori importanți din industria fructelor și legumelor cum sunt rețelele comerciale și HoReCa, producători, importatori, distribuitori și furnizori de soluții și servicii. Producătorii moldoveni vor participa și la o conferință în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai actuale tendințe de pe piața românească, dar și vor discuta și negocia cu potențiali parteneri români în cadrul unor întâlniri individuale.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, director departament în cadrul Asociației „Moldova Fruct”, de câțiva ani România este pe locul doi în topul piețelor de export pentru fructele moldovenești. „Relațiile comerciale sunt în ascensiune, iar mesajul cu care am venit la acest eveniment este că suntem extrem de interesați de a menține acest trend. Piața României este una foarte dinamică, consumatorii devin tot mai educați și mai conștienți, iar producătorii moldoveni trebuie să facă față schimbărilor”, spune Adrian Cojocaru. 

Participarea antreprenorilor moldoveni la Forum este susținută de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Republica Moldova este unul dintre cei mai mari exportatori de fructe pe piața românească. Până la 1 noiembrie 2019, România a importat peste 13 mii tone de struguri, 12 mii tone de prune și 3 mii tone de mere din Moldova, cifrele fiind în creștere comparativ cu anii precedenți.

img19009442

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!