ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONU a decretat 20 iulie ''Ziua mondială a Şahului''

09:00 | 13.12.2019 Categorie: Externe

New York, 13 dec. /MOLDPRES/. Adunarea generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie prin care a decretat data de 20 iulie "Ziua Mondială a Şahului", menţionând că acest joc contribuie la egalitatea de gen şi la punerea în aplicare a obiectivelor de dezvoltare pentru 2030, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Conform acestei rezoluţii, a cărei aplicare se bazează pe contribuţiile financiare voluntare ale statelor membre, şahul permite "consolidarea educaţiei, a egalităţii de gen şi promovarea femeilor şi fetelor, precum şi cea a incluziunii, a toleranţei, înţelegerii şi respectului reciproc".

ONU "invită toate statele membre, organisme ale Naţiunilor Unite şi alte organizaţii internaţionale şi regionale, sectorul privat şi societatea civilă, inclusiv ONG-uri, persoane fizice... să sărbătorească Ziua Mondială a Şahului", se arată în textul rezoluţiei.

Rezoluţia a fost propusă de mai multe ţări, între care Armenia, Rusia, Bangladesh, India, China, Camerun, Cuba şi Liban.

img19010201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!