ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din R. Moldova vor putea obține granturi de până la 180 mii lei pentru dezvoltarea afacerilor

11:33 | 03.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Tinerii din Republica Moldova, care vor să-și dezvolte o afacere, pot obține granturi de până la 180 de mii de lei din partea statului. Acestea vor fi oferite în cadrul primului apel de proiecte din cea de-a treia etapă a Programului „Start pentru tineri”, care a fost lansat vineri, 3 ianuarie, de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite MOLDPRES.

Dosarele pot fi depuse până la 3 februarie 2020. La concurs pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care au absolvit etapa a II-a a Programului și care au fondat și conduc o întreprindere nou-înregistrată.

Finanțarea nerambursabilă oferită câștigătorilor constituie 80% din suma proiectului investițional, dar nu mai
mult de 180 mii lei per beneficiar. Totodată, întreprinderea beneficiară va trebui să vină cu o contribuție financiară proprie de minimum 20% din suma proiectului investițional.

Programul „Start pentru tineri” a fost lansat la începutul anului trecut. 

img20000052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!