ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție în memoria victimelor Holocaustului a fost inaugurată la un muzeu din capitală

10:18 | 06.02.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vernisată miercuri, 5 februarie, expoziția de artă grafică intitulată „Holocaust”, organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, România, informează MOLDPRES.

Vernisajul a avut loc în prezența Svetlanei Pociumban, șef Direcție Patrimoniu din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a artistului plastic Ovidiu Petca, curatorul expoziției, și a actriței Diana Cozma, care a susținut recitalul de poezie „Negru lapte al zorilor”.

Solicitat de MOLDPRES, directorul instituției gazdă, Tudor Zbârnea a menționat că expoziția reunește 40 de lucrări (gravură, litografie, artă digitală) a 20 de artiști din lumea întreagă și este dedicată comemorării victimelor Holocaustului.

Printre aceștia se numără: Krzysztof Marek Bak (Polonia), Víctor Manuel Hernández Castillo (Mexic), António Canau (Portugalia), Basil Colin Frank (Israel), Lukasz Cywicki (Polonia), Vlado Goreski (Macedonia), Michiko Hoshino (Japonia), Ann-Kristin Källström (Suedia), Ewelina Kolakowska (Polonia), Adrian Lis (România), Bert Menco (Olanda), Antal Vásárhelyi (Ungaria) ș.a.

Potrivit artistului plastic Ovidiu Petca, expoziția itinerantă „Holocaust” a fost lansată în data de 8 octombrie 2019 împreună cu recitalul de poezie al actriței clujene Diana Cozma la Institutul Cultural Român la Budapesta. Expoziția a fost deschisă publicului din capitala Ungariei în perioada 8 octombrie – 11 noiembrie 2019. În perioada 20 mai – 7 iunie 2020, aceasta va fi deschisă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. După închiderea expoziției, lucrările vor intra în colecția de stampe a muzeului clujean.

La Chișinău, expoziția „Holocaust” fi deschisă până în data de 1 martie.

img20001030

img20001030

img20001030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!