ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În comuna Parcani, Soroca, a fost construit un sistem de alimentare cu apă

11:59 | 07.02.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Un sistem de aprovizionare cu apă potabilă a fost construit în comuna Parcani, raionul Soroca. Datorită acestuia, aproximativ 1700 de săteni care locuiesc în cele 436 de gospodării conectate la apeductul magistral Soroca-Bălți vor beneficia în scurt timp de apă potabilă la robinete din râul Nistru, transmite MOLDPRES.

În cele două sate ale comunei, Parcani și Voloave, recent  au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct. În acest scop, la Parcani au fost investiți 7,74 milioane de lei, lucrările fiind executate în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului a avut loc joi, 6 februarie, iar în perioada următoare va fi organizată recepția finală a sistemului de alimentare cu apă.

În cadrul evenimentului, directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a subliniat importanța acestui proiect vital pentru localnici, precum și faptul că accesul la sursele de apă potabilă este unul dintre cele mai importante obiective naționale în domeniul infrastructurii. „Îmbucurător este și faptul că noul sistem de apeduct dispune de proprietăți tehnice care să permită extinderea serviciului de alimentare cu apă și în alte localități din vecinătate”, a remarcat sursa citată.

Infrastructura de alimentare cu apă construită în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca” va permite, în perspectivă, crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă pentru mai multe sate din zonă, unde locuiesc peste 15 mii de cetățeni. Totodată, se urmărește regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent. Pentru implementarea integrală a proiectului au fost valorificați 18,2 mln de lei din sursele FNDR și 859 mii de lei - din sursele Primăriei comunei Parcani.

img20001076

img20001076

img20001076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!