ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi implementat un proiect care prevede scanarea integrată a frontierei

17:47 | 06.03.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a discutat vineri cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și cu Marc Morelli, vicepreședintele companiei „International Business Development”, despre intenția de a implementa un proiect care prevede scanarea integrată a frontierei Republicii Moldova. La ședință au participat și responsabili de la Serviciul Vamal și Ministerul Finanțelor, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul presupune investiții de câteva milioane de dolari pentru instalarea de software, dotarea posturilor vamale cu echipament modern, sisteme de scanare cargo și a automobilelor. Toată informația scanată va fi stocată într-o bază de date, în cadrul unui centru de comandă.

Menirea proiectului este de a optimiza și eficientiza maximal procedurile vamale. Prin reducerea implicării factorului uman și digitalizarea proceselor, proiectul va combate corupția, va contribui la creșterea veniturilor Serviciului Vamal și va face Moldova o țară atractivă pentru partenerii externi.

În prima fază, se va implementa un proiect pilot la una din cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei. Ulterior, acesta va fi extins la nivel național. 

Ion Chicu a salutat ideea și a asigurat investitorul de tot sprijinul necesar: „Suntem deschiși pentru colaborare. Vă doresc succes în implementarea proiectului pilot”.

img20002010

img20002010

img20002010

img20002010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!