ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul infectat cu COVID-19 din UTA Gagauz-Yeri nu a respectat regimul de carantină

11:20 | 02.04.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Primul bolnav infectat cu coronavirus de tip nou a fost înregistrat pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri în seara zilei de miercuri, 1 aprilie. Autorităţile susţin că acesta a încălcat regimul de carantină, supunându-şi astfel riscului membrii familiei, vecinii şi cunoscuţii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Svetlanei Duleva, şeful Direcţiei pentru sănătate şi protecţie socială în executivul de la Comrat, bărbatul infectat este spitalizat într-o clinică din Chişinău, iar starea sănătăţii acestuia este satisfăcătoare. „Cel mai probabil, el s-a îmbolnăvit  fiind şofer pe o maşină de transportare a mărfurilor, care circula din Rusia în Turcia”, a opinat Duleva, citată de gagauzinfo.md.

În acelaşi timp, medicii sunt îngrijoraţi de faptul că bărbatul a încălcat regimul de carantină şi a fost în contact cu zeci de consăteni. A fost stabilit că persoana în cauză nu numai că nu a limitat comunicarea cu membrii familiei, dar a fost în ospeţie la vecini şi rude, care în prezent deja fac parte din grupa de risc.

„Pacientul este încă tânăr, el se va vindeca şi va trăi mai departe. Sperăm că în cazul lui boala va trece fără complicaţii, însă el a supus riscului membrii familiei şi pe toţi cei cu care a contactat, iar aceşti oameni, la rândul lor, sunt purtători de virus, fără să-şi dea seama”, a estimat şeful Direcţiei sănătate din autonomia găgăuză.

În acest context, Svetlana Duleva a menţionat că lucrătorii medicali s-au plâns de mai multe ori pe faptul că şoferii de TIR-uri nu respectă regulile impuse de autorităţi, sunt „nepoliticoşi şi grosolani”.

„Dintr-un motiv neînţeles, şoferii de TIR-uri au o atitudine nefavorabilă faţă de lucrătorii medicali. Îi rugăm să respecte carantina, iar ca răspuns auzim insulte. Şi iată care este rezultatul. Primul caz în autonomie este anume din această categorie de populaţie”, a subliniat sursa citată.

În UTA Gagauz-Yeri activează peste 200 de şoferi de curse lungi, preponderent locuitori ai raionului Vulcăneşti, indică gagauzinfo.md.

Joi, 2 aprilie, în R. Moldova numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 423, dintre acestea 65 se află în stare gravă.

img20002866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!