ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a suspendat legea prin care se ratifica acordul privind creditul din Federația Rusă

19:52 | 23.04.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Judecătorii Curții Constituționale au suspendat joi acțiunea acordului de credit de 200 de milioane de euro cu Federația Rusă, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a admis astăzi, 23 aprilie, cererea deputatului Serghei Sîrbu privind contestarea Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova. În urma acestei acțiuni, procedura de intrare în vigoare a Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat, a fost suspendată până la examinarea în fond a sesizării.

De asemenea, tot astăzi, judecătorul Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale, după ce a primit vot de neîncredere din partea magistraților CCM. Demisia judecătorului  Țurcan din funcția de președinte al Curții Constituționale a fost cerută de judecătorii Nicolae Roșca și Liuba Șova, care au înaintat un demers pe 21 aprilie.

În urma procedurii de destituire din această funcție, judecătoarea Domnica Manole a fost aleasă în calitate de președinte al Curții Constituționale pentru un mandat de trei ani.

img20003425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!