ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională se va expune pe 7 mai asupra legalității Acordului de credit cu Federația Rusă

15:50 | 28.04.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională se va pronunța pe 7 mai pe marginea contestării Legii nr. 57 din 23 aprilie curent cu privire la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Federației Ruse referitor la creditul de 200 milioane de euro, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat difuzat astăzi, toate sesizările depuse de deputații Parlamentului Republicii Moldova au fost declarate admisibile și conexate într-un singur dosar.

Judecătorii Curții Constituționale au suspendat pe 23 aprilie acțiunea legii care ratifica acordul de credit cu Federația Rusă.

Acțiunea Curții Constituționale a avut loc după ce Parlamentul a votat în două lecturi ratificarea documentului. Trei deputați au depus sesizări, considerând că acordul ar conține condiții dezavantajoase pentru statul moldovean. 

Tot pe 7 mai, Curtea Constituțională va pronunța dispozitivul hotărârii referitoare la sistemul electoral în baza căruia ar urma să se desfășoare eventualele alegeri parlamentare anticipate. Sesizarea a fost depusă de deputații Sergiu Litvinenco, Alexandru Slusari și Vasile Bolea în octombrie 2019, după revenirea de la sistemul de vot mixt la sistemul proporțional de vot.

img20003536

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!