ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinițele municipale nu vor funcționa până la 30 iunie

09:34 | 18.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat, astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității că, până la 30 iunie, în ciuda solicitărilor de deschidere a instituțiilor preșcolare, grădinițele din capitală nu vor fi deschise, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul a subliniat că singura instituție care are atribuții referitoare la deschiderea instituțiilor de învățământ este Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătatea Publică. “Chiar dacă starea de urgență a fost ridicată, decizia de deschidere a instituțiilor de învățământ, deci și a grădinițelor, va fi luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Toate procesele de învățământ sunt sistate până la 30 iunie”, a spus Cutasevici.

În același timp, viceprimarul a amintit că în instituțiile municipale de învățământ au fost testate pozitiv la COVID-19 un număr de 355 de cadre didactice.

Angela Cutasevici a anunțat că, în prezent, în toate instituțiile preșcolare au loc lucrări de dezinfectare și renovare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!