ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două tinere interprete din R. Moldova au obținut Marele Premiu și premiul I la un festival din Armenia

18:01 | 18.06.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Două tinere cântărețe din R. Moldova au devenit învingătoare la Concursul ”WORLD VISION-2020”, unul dintre cele mai mari concursuri internaționale ale vocaliștilor online din Armenia, care s-a desfășurat în patru etape în perioada mai-iunie în orașul Erevan, informează MOLDPRES.

Astfel, Uliana Nisterovskaya din Bălți a luat Marele Premiu și Nadya Crajevschi din Chișinău – premiul I. Concursul a fost organizat de către Asociația Mondială a Artelor Interpretative AMAI (WAPA), președinte  al organizației și producătorul concursului fiind Armando Gucasyan.

Solicitată de MOLDPRES, președintele Asociației Mondiale a Artelor Interpretative pentru R. Moldova, Eugenia Ursu, membră a juriului, a menționat că în prima etapă, în cadrul competiției au participat 725 de concurenți din 40 de țări. Din R. Moldova, în primele două etape au participat 18 concurenți. În semifinală au ajuns 100 de concurenți, printre care și patru reprezentante din țara noastră: Uliana Nisterovskaya, Iulia Oleinikova din Bălții și Nadya Crajevschi și Nastea Barbă din Chișinău. Uliana Nisterovskaya a obținut Marele Premiu la categoria de vârstă cuprinsă între 14 și 17 ani, cu 96 din 100 de puncte, iar Nadia Crajevschi – premiul I, la categoria de vârstă de 18-25 de ani, cu 84 de puncte.

”Am fost onorată să fac parte din juriu împreună cu colegele mele din R. Moldova, profesoara de vocal din Bălți Irina Nisterovskaya și tânăra interpretă, laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, Irina Krasneanciuk, alături de cei 45 de alți membri ai juriului, oameni de artă din întreaga lume, neavând voie să dăm note copiilor din țara noastră. A fost un concurs mare, dur, serios, creativ, obiectiv, de la care participanții au acumulat o mare practică și încredere în sine”, a mai spus Eugenia Ursu.

Uliana Nisterovskaya a primit o invitație gratis (participare, hrana, cazare, excursii etc.) la Concursul International de Cântec "Riga Simphony”, care va avea loc în decembrie 2021, iar Nadya Crajevschi - o invitație  gratis  la Concursul International de Cântec din Armenia, (noiembrie  2021). Cu o invitație similară s-a ales semifinalista Irina Revenco la Concursul Internațional de Cântec "Sea Pearlis" ("Perlele mării") din Israel, care se va desfășura în martie 2021.

img20004905

img20004905

img20004905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!