ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Varianta electronică a Monitorului Oficial va avea aceeași forță juridică ca și cea tipărită

18:04 | 09.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial al Republicii Moldova va fi editat atât în format electronic, cât și în format tipărit, cu aceeași forță juridică. Deputații au aprobat astăzi în prima lectură un proiect de modificare a Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor prevederi, ediția electronică a Monitorului Oficial, părțile I-III, va fi pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor în mod gratuit, pe pagina web oficială, în varianta pentru citire și imprimare. În același timp, părțile IV și V ale ediției electronice vor fi oferite utilizatorilor în baza unui abonament cu plată.

Ediția tipărită a publicației va fi pusă la dispoziția utilizatorilor în baza abonamentelor sau prin vânzare liberă.

Pentru a deveni lege proiectul trebuie aprobat în lectură finală, iar în document ar putea interveni schimbări dacă unii deputați vor veni cu amendamente.

Monitorul Oficial este publicația oficială a statului, editată de către Instituția Publică Agenția Informațională de Stat „Moldpres”. În prezent, Monitorul Oficial apare cel puțin o dată pe săptămână şi este alcătuit din cinci părţi. În primele trei sunt publicate legile, hotărârile Parlamentului, decretele Preşedintelui Republicii Moldova, actele Curţii Constituţionale şi ale Curţii de Conturi, actele internaţionale şi rapoartele Centrului pentru Drepturile Omului; hotărârile şi dispoziţiile Guvernului, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administraţiei publice şi Băncii Naţionale a Moldovei și alte acte ale autorităților. În ultimele două părți sunt publicate anunțuri și comunicate cu carter juridic ale persoanelor fizice si juridice.

Monitorul Oficial al Republicii Moldova este un produs protejat legal şi dă dreptul Moldpres de a-i autoriza reproducerea ori crearea altor produse derivate numai de către abonaţi, potrivit contractului de abonament, cu obligaţia acestora de a-l folosi în limitele prevăzute de contract, de a nu-i distorsiona conţinutul şi de a menţiona obligatoriu sursa „Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.

img20005549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!