ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se desfășoară un târg al meșterilor populari

15:50 | 17.10.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Meșteri populari din întreaga țară s-au adunat astăzi la Târgul Meșterilor Populari, care se desfășoară în perioada 17-18 octombrie la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN), informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de instituția gazdă în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Solicitat de MOLDPRES, directorul muzeului Petru Vicol a menționat că scopul acestei acțiuni este de a promova și susține meșteșugurile tradiționale din diverse localități ale Republicii Moldova în perioada pandemiei.

”La eveniment au fost invitați cei mai cunoscuți meșteri populari din țară, care confecționează obiecte potrivit tradițiilor moștenite: cioplitori în lemn, țesători, ceramiști etc. Printre aceștia sunt: Raisa Lungu, Victor Pelin, Zaharia și Adrian Triboi, Elizaveta Dorin și Ion Dascăl, Eugenia Moldoveanu, Parascovia Pasat, Antonina Rusu ș.a. Muzeul nostru planifică să organizeze asemenea târguri în fiecare lungă în curtea instituției”, a mai spus directorul MNEIN.

Tot aici, chișinăuienii și oaspeții capitalei pot vizita Expoziția Națională a Meșterilor Olari și Ceramiști, care va fi deschisă la muzeu până la 31 octombrie 2020.

Sursă foto: MNEIN 

img20008232

img20008232

img20008232

img20008232

img20008232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!