ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon: Alegerile prezidențiale au demonstrat că în Moldova majoritatea electoratului este de stânga

12:59 | 02.11.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Candidatul independent, Igor Dodon, a făcut astăzi prima declarație după publicarea rezultatelor preliminare a alegerilor din 1 noiembrie. El a felicita-o pe contracandidata sa Maia Sandu și a menționat că scrutinul a demonstrat încă o data că în Republica Moldova majoritatea electoratului susțin partidele de stânga și centru-stânga, comunică MOLDPRES.

Igor Dodon, care de dimineață a participat la o întâlnire cu speakerul Zinaida Grecianîi și premierul Ion Chicu, a precizat că de mâine va pleca din nou în concediu pentru a se implica în campania pentru turul doi de alegeri, care se va desfășura pe 15 noiembrie.

„Vreau să remarc păstrarea proporției generale a voturilor electoratului de stânga față de electoratul de dreapta. Cifrele arată că, însumat, electoratul de stânga deține aproape 55-60%, iar restul revine electoratului de dreapta. Această repartizare de opțiuni politice se menține de ani buni și reflectă aproape de fiecare dată și rezultatul alegerilor parlamentare sau prezidențiale din țară. Consider că această repartizare a forțelor politice își va spune cuvântul și în turul doi al acestor alegeri, pe 15 noiembrie”, a opinat Dodon.

Acesta a constatat că, în acest scrutin, diaspora a fost foarte activă. „Diaspora reprezintă un electorat paralel cu cel al Republicii Moldova, iar acest electorat are propria viziune și propria preferință politică și, în mare parte, aceste preferințe se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește în Moldova”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a anunțat că va veni mâine cu un briefing detaliat referitor la programul și pașii pe care urmează să-i întreprindă pentru turul doi. „Faptul cum au avut loc alegerile de ieri este un răspuns și celor care vorbeau de falsificări. Vreau să mă adresez acestor foști candidați la funcția de președinte că ar fi bine să-și ceară scuze de la instituțiile de stat și de la cetățeni pentru falsurile pe care le-au promovat pe parcursul ultimelor săptămâni, despre falsificări și multe alte lucruri. În al doilea rând, vreau să felicit contracandidatul meu cu faptul că a ajuns în turul doi, de fapt se repetă situația de acum patru ani”, a conchis Dodon.

Datele preliminare ale CEC arată că, în urma alegerilor de ieri, doi candidați, Maia Sandu și Igor Dodon, vor concura în turul doi pentru fotoliul de președinte al R. Moldova.

img20008679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!