ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În municipiul Chișinău, aproape fiecare a doua persoană testată la coronavirus este pozitivă

13:28 | 27.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. În instituțiile spitalicești din municipiul Chișinău au mai rămas doar 83 de paturi libere pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, a declarat astăzi la ședința Consiliului Municipal Chișinău că, din capacitatea totală de 1042 de paturi pentru pacienți confirmați cu COVID-19, în spitalele municipale sunt internați 959 de bolnavi. “310 pacienți sunt în stare gravă, iar 57 sunt în stare extrem de gravă”, a spus Gâlcă.

Potrivit oficialului, municipalitatea planifică să mai activeze câteva zeci de paturi în spitalele municipale.

În același timp, Gîlcă a menționat că indicatorii continuă să arate cifre îngrijorătoare. ”Dacă în luna octombrie, una din trei persoane era confirmată cu coronavirus, în prezent aproape fiecare a doua persoană testată este confirmată pozitiv”, a subliniat el.

Până astăzi, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 43.616 de îmbolnăviri de COVID-19. Peste 31 mii de persoane s-au vindecat. Numărul deceselor datorate infecției cu coronavirus a ajuns la 750.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!