ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională și-a dat avizul pentru modificarea Constituției Republicii Moldova

10:32 | 03.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a prezentat astăzi avizul pozitiv referitor la modificarea Constituției Republicii Moldova în partea care ține de sistemul judecătoresc, transmite MOLDPRES.

Potrivit avizului prezentat de către judecătorii constituționali, proiectul de lege prezentat de Guvernul Republicii Moldova la data de 30 septembrie respectă procedurile, limitele temporale de revizuire și limitelor materiale de revizuire.

Astfel, Curtea Constituțională a decis că proiectul de lege pentru modificarea Constituției „respectă condițiile de revizuire a Constituției și poate fi prezentat spre examinare Parlamentului” și că „proiectul poate fi adoptat de Parlament după cel puțin 6 luni de la data prezentării inițiativei corespunzătoare”.

img20009582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!