ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Produsele fabricate în R. Moldova vor fi mai prezente în magazine

16:59 | 04.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Nu mai puțin de 50% din lungimea lineară a rafturilor din magazine vor fi destinate expunerii și vânzării produselor fabricate în Republica Moldova. Un proiect de lege care prevede noi condiții pentru desfășurarea comerțului interior a fost aprobat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Totodată, se propune plafonarea reducerilor comerciale pentru produsele alimentare (nu mai mult de 10%) cu scopul balansării puterii de negociere a părților contractante.

Referitor la perioada de plată a facturilor, sunt stabilite mai multe termene în dependență de rotația de vânzare a produselor reieșind din termenul de valabilitate a acestora – 7, 30 și 45 de zile calendaristice.

img20009651

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!