ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și România vor avea echipe comune de poliție în zona de frontieră

09:36 | 24.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, vor crea echipe comune de patrule în zona de frontieră moldo-română. Acțiunile vor avea loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui concept de patrulare comună a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova – România”, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, comunică MOLDPRES.

Echipele comune vor asigura creșterea prezenței poliției pe drumurile care leagă zona de frontieră și zonele de recreere, dar și creșterea activității în prevenirea contravențiilor și accidentelor de circulație rutieră, precum și a altor tipuri de infracțiuni cu impact transfrontalier.

Contractul de grant a fost semnat la 2 noiembrie 2020, iar perioada de implementare a proiectului este 18 luni și se va finaliza la 1 mai 2021. Valoarea totală a proiectului este de 330 mii de euro. Partenerii de proiect beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 90% (297 mii de euro) din partea Uniunii Europene și contribuie cu 10% (33 mii de euro) din buget la implementarea proiectului, astfel suma nerambursabilă din cadrul Proiectului, destinată activităților Inspectoratului Național de Securitate Publică este de 195020,00 euro, iar pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui - 134980,00 euro.

foto: facebook.com/politiarepubliciimoldova/photos

img20010264

img20010264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!