ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Scriitorul umorist Grigore Drăgan își sărbătorește cea de-a 70-a aniversare

08:13 | 05.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Poetul umorist și epigramistul Grigore Drăgan a împlinit astăzi 70 de ani, informează MOLDPRES.

Grigore Drăgan s-a născut 5 februarie 1951 în satul Seliște, raionul Nisporeni. În 1973, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. Între anii 1973-1979 activează în calitate de director al Asociației raionale de comerț cu cărți, iar din 1979 și până în anul 1991 îndeplinește funcția de director al sistemului centralizat de biblioteci Nisporeni. În perioada 1992-2013, ocupă funcțiile de șef al Direcției raionale de Cultură Nisporeni și specialist principal în probleme cultură, tineret și sport. Publică în 1970 în revista „Chipăruș” aforisme, epigrame și maxime. Colaborează la „Literatura și arta”, „Viața satului”, „Moldova Suverană”, „Urzica”, „Flux”, „Perpetuum” ș.a. Debutează editorial cu volumul „Între patru ochi” (1992), care include epigrame, catrene umoristice, aforisme, maxime și constatări.

A editat cărțile „Scara dragostei” (1996), „Zâmbetul de pe urmă” (2001), „Surâsuri cu dinți", „Facă-se voia femeii”, „Sfaturi necesare pentru mic și mare”, „Ghicitori pentru minori” (2011). A organizat în Nisporeni cinci ediții ale Festivalului de Satiră și Umor „La Hanul lui Păcală”. Este inițiatorul și directorul Festivalului Republican de Epigramă „La baștina lui Efim Tarlapan”. Grigore Drăgan a participat la mai multe festivaluri de satiră și umor (Nisporeni, Vaslui, Cluj, Mizil, Chișinău etc.). Este inclus cu epigrame și aforisme în 19 antologii apărute în România și R. Moldova. În curs de apariție se află volumul „Zâmbete pe sub mustață”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!