ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O tânără interpretă din R. Moldova a obținut Marele Premiu la un concurs internațională din Egipt

18:50 | 15.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Tânără cântăreață Mihaela Stratan din satul Păulești, raionul Călărași, în vârstă de 17 ani, a obținut Marele Premiu (Super Grand Prix) la Concursul Internațional de Artă ”Red Sea Star”, organizat de președintele Asociației Mondiale a Artelor Interpretative (WAPA), Armando Gukasyan, care a avut loc în luna februarie în Egipt, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, producătorul Eugenia Ursu, membru al juriului din partea R. Moldova, a menționat că Mihaela Stratan are un timbru deosebit. ”Am întâlnit-o la preselecția Concursului "Mamaia copiilor” cu vreo nouă ani în urmă, eu fiind reprezentant oficial al acestui concurs pentru R. Moldova. Am înțeles că avea nevoie de susținere. S-a născut în anul 2003 în satul Păulești, raionul Călărași. Locuiește împreună cu bunicii din partea mamei, care o iubesc și-i poartă de grijă. Părinții ei au divorțat și ambii s-au recăsătorit, au familii frumoase, dar pe Mihaela o iubesc și o susțin. Am avut ocazia să plec cu ea la mai multe concursuri internaționale, unde ne reprezenta țara cu demnitate”, a subliniat Eugenia Ursu.

Potrivit sursei citate, Mihaela Stratan a luat Marele Premiu la Concursul Internațional de  Muzică Ușoară "Doua inimi gemene", în memoria Doina și Ion Aldea Teodorovici, ediția 2016, la Concursul International de Artă din Israel "Perlele marii", 2019, la Concursul din România "Constelația necunoscută", Concursul din Tuapse din Federația Rusă "Белая жемчужина Ченого Моря", 2017,  și la Concursul din R. Adîgheea "Звездочьки Адыгеи"- 2017. A cântat împreună cu vietnamezul Nguen Knac Hoa piesa "Eminescu" pe versurile lui Grigore Vieru și muzica lui Ion Aldea Teodorovici. Concursul din Moscova "Битва голосов" din 2019 de asemenea i-a adus succes - locul I și, ieșind în final, a demonstrat că poate interpreta atât muzică populară, precum și muzică ușoară și academică.

”Concursul din Moscova "Мос Газ зажигает звезды" de asemenea a ridicat-o pe treapta cea mai înaltă, obținând locul 1 și fiind aleasă să cânte în final la Spectacolul de Gală, care s-a desfășurat în una dintre cele mai frumoasă săli de spectacole "Nadejda Babkina". În anii 2017, 2018 și 2019 a participat la Concursul Internațional de Artă Constelația talentelor”, pe care îl organizez la Chișinău, devenind laureată, gradul I și deținătoarea Marilor Premii solo și în duet. Mihaela a participat în acest an și în concursuri online, unde a demonstrat muncă și talent: Concursul din Las Vegas, 2020 - locul I, Concursul "Brilliante voices", 2020 - locul 1, "Vorld vision" din Armenia, locul 1, "Sing at home"-2020 din Italia - loc 2. La vârsta de 17 ani, cunoaște bine pianul și studiază saxofonul. Face lecții de vocal cu profesoara din capitală Tamara Brighidin, făcând naveta Păulești-Chișinău. Mihaela este în clasa XI și are succese și la învățătură”, a mai spus Eugenia Ursu.

Pe 19-21 februarie, Mihaela Stratan este invitată la Festivalul-concurs de muzică "Supervedete... de Dragobete", ediția a IV-a, din Vaslui, România.

img21001156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!