ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrele din Chișinău readuc în scenă mai multe spectacole

08:10 | 24.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor prezenta în perioada 25-27 februarie teatrele din capitală, informează MOLDPRES.

Astfel, joi, 25 februarie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul ”Joisărbătoare”, tragicomedie de Katalin Thuroczy, în regia lui Slava Sambriș. Potrivit secretarului literar al instituției, Larisa Turea, ”Joisărbătoare” este o piesă intimă, care se adresează direct spectatorului și vorbește despre singurătate, bătrânețe și despre început de adaptare la niște timpuri noi.

Vineri, 26 februarie, la ora 18.00, aceeași instituție readuce în fața publicului „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul desfășoară o panoplie de situații comice savuroase pe canavaua unei piese-reverie mustind umor (pe alocuri negru).

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta miercuri, 24 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”Ultima noapte la Madrid”, monodramă, adaptare după piesa ”Femeile lui Picasso, Jaqueline” de Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec. Spectacolul ne redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea.

Aceeași instituție, joi, 25 februarie, la ora 18.30, va oferi publicului spectacolul ”Adi”, monodramă de Constantin Cheianu, regie Diandra Gherghel. Monospectacol cu Anatol Guzic. Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanșat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate.

Vineri, 26 februarie, la ora 18.30, publicul TEI este așteptat la spectacolul ”Căldură în noiembrie” de Yana Dobreva, în regia lui Petru Vutcărău. Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire, prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul ”Luceafărul” readuce în scenă spectacolul „Tequila Boom" de  Neil Simon, în regia lui Vitalie Drucec. Spectacolul s-a jucat cu mare succes pe Broadway şi în toată lumea. 

La Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc joi, 25 februarie, la ora 18.00, spectacolul ”Treapta a noua” după  Tom Ziegler, în regia lui Emil Gaju. Treapta a 9-a presupune întâlnirea cu cei dragi și obținerea iertării tuturor celor cărora le-ai greșit.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!