ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din Flămânzeni, Sângerei, este eficientizat energetic cu susținerea UE

11:10 | 11.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat de Uniunea Europeană. Specialiştii instituției au monitorizat ieri proiectul şi au constatat că lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție, transmite MOLDPRES.

În prezent, sunt efectuate lucrări de reabilitare a acoperișului și de izolare termică a pereților instituției de învățământ. Anterior, în carul aceluiași proiect, au fost înlocuite geamurile.

„Specialiștii au monitorizat, în mod special, procesul de execuție a lucrărilor de reconstrucție a acoperișului instituției de învățământ. La eveniment au mai participat reprezentanți ai Departamentului de construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), responsabili tehnici, proiectanți și alte părți implicate în implementarea proiectului. Pe șantier au fost puse în discuție aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții”, conform ADR Nord.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar din instituția nominalizată vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 16,94 milioane de lei, din care 16,72 milioane de lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217,890 lei –cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările au demarat în luna octombrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului curent.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img21001840

img21001840

img21001840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!