ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetele radiologice din policlinicile din Chișinău vor activa și în zilele de weekend

14:35 | 26.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău eficientizează procesul de testare şi depistare a formelor grave de coronavirus. Astfel, municipalitatea a emis un ordin prin care extinde programul de lucru al cabinetelor radiologice și în zilele de odihnă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a discutat astăzi, în format on-line, cu directorii și vicedirectorii Asociațiilor Medicale Teritoriale Chişinău măsurile de reducere a presiunii ridicate pe sistemul sanitar municipal. În cadrul ședinței s-a decis extinderea programului de lucru pentru cabinetele radiologice din cadrul AMT-urilor din capitală, inclusiv pentru zilele de weekend; utilizarea masivă a testelor rapide pentru depistarea bolnavilor cu COVID-19; eficientizarea accesului pacienților la Registrul COVID-19 Chişinău (Platforma JIRA).

În același timp, edilul capitalei a menționat că municipalitatea este în căutarea soluțiilor pentru organizarea centrului municipal de vaccinare și vaccinarea etapizată prioritar a cadrelor didactice. Ceban a specificat că, în prezent, sunt pregătite listele profesorilor care doresc să se vaccineze.

foto: spitalgaesti.ro

img21002305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!