ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În R. Moldova va fi aplicată o nouă modalitate de indexare a venitului minim garantat

09:38 | 31.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Începând cu 1 aprilie 2021, va fi aplicată o nouă modalitate de indexare a venitului lunar minim garantat, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, venitul lunar minim garantat se va indexa în fiecare an, la 1 aprilie și la 1 octombrie. Coeficientul de indexare la 1 aprilie va constitui media creșterii anuale a indicilor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs.

Astfel, după indexarea de la 1 aprilie 2021, venitul lunar minim garantat va constitui 1151 lei, procentul de indexare fiind de 3,89%.

foto: satmareanul.net

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!