ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Elevii din ciclul primar şi ai claselor absolvente din Bălți vor reveni în clase pe 20 aprilie

11:25 | 16.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Comisia pentru situaţii excepţionale din municipiul Bălţi a dispus ieri ca, din 20 aprilie, elevii din ciclul primar şi ai claselor absolvente vor reveni la studii cu prezenţă fizică în clase, transmite MOLDPRES.

„Comisia a luat o decizie importantă care prevede reluarea procesului de învăţământ în clase pentru clasele 1-4-a, a 9-a şi a 12-a, precum şi reluarea antrenamentelor în şcoli sportive şi activităţilor extraşcolare în case de cultură, şcoli de arte şi muzicale, case de creaţie etc. Toate acestea se vor organiza în conformitate cu normele sanitar-epidemiologice şi măsurile împotriva COVID-19”, potrivit vicerpimarului de Bălţi, Nicolai Grigorişin.

Autorităţile locale vor crea toate condiţiile pentru aflarea copiilor în instituţiile de învăţământ: va organiza alimentarea elevilor, va asigura igienizarea şi dezinfectarea încăperilor ş.a. "Ca să avem tot timpul necesar pentru asta, am decis ca elevii să revină în clase pe 20 aprilie", a precizat Nicolai Grigorişin. 

foto: suntparinte.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!