ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA verifică unitățile comerciale înainte de Sărbătorile Pascale

10:13 | 29.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenției Naţionale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au derulat controale în unitățile comerciale pentru a se asigura că sunt respectate cerințele sanitar-veterinare și de igienă în preajma Sărbătorilor Pascale, când capacitatea de cumpărare este mult mai mare ca de obicei, transmite MOLDPRES.

”Prevenirea îmbolnăvirilor în rândul populației din cauza produselor neconforme este în responsabilitatea fiecăruia, or, este important să fie respectate toate condițiile de igienă în care sunt depozitate, păstrate și transportate produsele. De asemenea, este important să ne asigurăm că sunt respectate toate condițiile necesare pentru vânzarea produselor din carne și lactate, a peștelui, ouălor, altor alimente de origine animală și non-animală”, a declarat Vladislav Cotici, directorul general ANSA.

Pentru a nu pune în pericol sănătatea, ANSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, în care sunt respectate condiţiile generale de igienă. 

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor, se poate apela la numărul de telefon al linei fierbinți ANSA - 0 800 800 33 sau la linia specializată anticorupție ANSA 022-290-800. Apelurile sunt gratuite din orice rețea de telefonie.

foto: stiri.infomures.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!