ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă școli din sudul țării vor fi asigurate cu laboratoare digitale

12:38 | 18.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Nouă școli din sudul țării vor fi dotate cu spații de învățare și predare, special amenajate, asigurate cu echipamente digitale moderne, pentru a studia profesiile viitorului. Instituțiile au fost selectate în cadrul inițiativei „Laboratoare Digitale”, transmite MOLDPRES.

Școlile din regiunea de sud a țării au fost selectate după ce și-au depus dosarele în cadrul inițiativei organizată de către proiectul „Tekwill în fiecare școală”, dezvoltată cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, sub egida „EU4Moldova: Startup City Cahul” și cu susținerea financiară a partenerilor externi de dezvoltare - Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Suedia și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) Moldova.

„Proiectul „Laboratoare Digitale” vine să susțină studierea interactivă și calitativă a tehnologiilor informaționale încă de pe băncile școlii. Spațiile se vor diferenția de sălile de clasă obișnuite prin amenajarea mobilierului, tehnologiile utilizate și modalitatea de conlucrare în grup, dar și lucrul individual. Laboratoarele moderne care vor fi create vor oferi mai multe oportunități și posibilități pentru ca procesul de studiere și predare să fie realizat cât mai interactiv, iar elevii să beneficieze de tehnică modernă pentru a-și dezvolta abilitățile, creativitatea și competențele”, a explicat Tatiana Alexeev, manager de proiect „Tekwill în fiecare școală”.

În total, 234 de instituții de învățământ din țară care fac parte din programul „Tekwill în fiecare școală” au avut posibilitatea de a se înscrie în cadrul inițiativei „Laboratoare Digitale”.

foto: qubo.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!