ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinițele din municipiul Chișinău vor avea un meniu alimentar unic

10:05 | 21.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău a desfășurat ieri discuții publice privind aprobarea „Meniului - Model unic” pentru copii din instituțiile de educație timpurie cu regim de activitate prelungit, transmite MOLDPRES.

Membrii unui grup de lucru au elaborat noul concept privind implementarea meniului model unic. În componența grupului au fost incluși directori de grădinițe, asistenți medicali, reprezentanți ai DETS din sectoare, responsabili de monitorizarea alimentației copiilor, nutriționiști, tehnologi.

La elaborarea Meniul-Model unic, specialiştii au ținut cont de următorii factori: calitatea produselor alimentare, cantitatea de calorii pe care o primește zilnic un copil, diversitatea produselor alimentare, promovarea alimentației sănătoase.

Alimentația gratuită a copiilor/elevilor din instituțiile de învățământ preșcolar, primar şi secundar din municipiul Chişinău este organizată în 167 de instituții de educație timpurie şi 128 de instituții de învăţământ preșcolar.

Anterior, grădinițele din fiecare sector al capitalei aveau meniuri diferite.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

 

img21003629

img21003629

img21003629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!