ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În centrul Chișinăului va apărea o parcare multietajată

11:40 | 31.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. În centrul municipiului Chișinău va apare o parcare multietajată, cu 40 de locuri, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău, Universitatea Tehnică a Moldovei /UTM/ și o companie privată a dat astăzi start lucrărilor de construcție a unei parcări multietajate cu patru nivele. Aceasta se va ridica pe teritoriul UTM, care a dat în locațiune terenul din apropierea blocului 2 de studii de pe strada 31 august.

Potrivit rectorului UTM, Viorel Bostan, cadrele didactice și studenții universității vor avea posibilitatea să contribuie la automatizarea parcării. Aceștia vor beneficia de locuri de parcare gratis.

Dezvoltatorul acestei inițiative, Valentin Darie, a declarat că parcarea va avea o înălțime de zece metri și va oferi locuri pentru 40 de automobile. Lucrările de construcție vor dura până la sfârșitul toamnei acestui an. “Dorim ca parcarea să fie gata de ziua orașului Chișinău”, a spus întreprinzătorul.

Acesta a declarat că investiția se ridică la 350-500 de mii de euro.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21003865

img21003865

img21003865

img21003865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!