ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul a fost dat în exploatare un bloc locativ destinat familiilor cu mulți copii

14:14 | 11.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. În municipiul Cahul a fost dat în exploatare un bloc locativ destinat familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari şi persoanelor cu dizabilități, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cele 32 de locuințe sociale au fost construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Valoarea proiectului este de 920 mii de euro. 64 la sută din sumă a fost oferită de BDCE, iar 36 la sută a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale. Locuințele sunt finisate ”la cheie”, fiind dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat.

La eveniment a fost prezent și ministrul de resort, Ion Perju, care a înmânat cheile de la apartamente primilor locatari. 

„Este îmbucurător faptul că administrația publică locală se preocupă de asigurarea cu locuințe a localnicilor, iar eforturile comune generează succese. Prin implementarea proiectului de construcție a locuințelor sociale, contribuim la realizarea visurilor familiilor cu mulți copii, tinerilor specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanelor cu nevoi speciale, care își doresc o locuință. Exprimăm recunoștința partenerilor externi, experților Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care au apreciat progresele obținute și au dispus de a continua colaborarea. În anul curent urmează să fie finalizate alte 121 de apartamente - 72 la Rezina și alte 49 la Cimișlia”, a menționat ministrul.

În perioada 2014 – 2020, în Republica Moldova au fost date în exploatare 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Apartamentele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă țării noastre un împrumut de 13,4 milioane de euro, pentru o perioadă de 20 de ani și o perioadă de
grație de cinci ani.

foto: MADRM

img21004169

img21004169

img21004169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!