ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vinul moldovenesc va fi mai cunoscut datorită cooperării cu Organizația Internațională a Viei și Vinului

13:18 | 19.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Brandul vinicol „Wine of Moldova. A legenda live” va fi mult mai recunoscută, iar țara noastră va deveni mai apreciată pentru producția de vinuri de calitate în întreaga lume. Acest lucru va fi posibil datorită schimbului de informații și unei colaborări mai strânse între Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), asupra căruia au convenit conducătorii celor două structuri, Cristina Frolov şi Luigi Moio, transmite MOLDPRES.  

Totodată, urmare a acestei cooperări, țara noastră și produsele vinicole vor beneficia de toate platformele necesare pentru o vizibilitate maximă în rândul comunității internaționale de specialitate, iar un prim efect aștept va fi atingerea unei cote mai mari a exporturilor de vinuri moldovenești peste hotarele țării.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele setate și activitățile bilaterale ce vor fi întreprinse în următorii ani și care au fost formulate pe parcursul întrevederii dintre directorul ONVV și noul președinte al OIV, Luigi Moio, profesor în oenologie la Universitatea din Napoli, Italia, ales în funcție pentru un mandat de 4 ani, la cea de-a 19-a ediție a Adunării Generale a OIV.

„Țara noastră se bucură de aprecierea comunității internaționale de specialitate, iar acest lucru ne încurajează și mai mult să întreprindem noi activități, ce țintesc creșterea calității vinurilor moldovenești. Indubitabil, în câțiva ani, la nivel internațional, brandul vinicol de țară „Wine of Moldova” va fi sinonim al vinurilor de înaltă calitate cu un „terroir” deosebit. Pe parcursul întrevederilor, reprezentanții OIV, partenerii noștri externi, și-au arătat deschiderea de a susține țara noastră în eforturile sale de a valorifica și mai mult instrumentele și platformele de promovare disponibile pentru țările vinicole mici, precum este Moldova”, a declarat Cristina Frolov, directorul ONVV.

foto: europe-in-sight.eu

img21005203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!