ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Oraşele Cahul şi Constanţa, România se vor înfrăţi

12:35 | 20.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Municipiile Cahul şi Constanţa (România) vor dezvolta relaţii de colaborare, ce urmează a fi stabilite într-un Acord de înfrăţire. Posibilitatea semnării documentului a fost examinată de edilul cahulean, Nicolae Dandiş, în cadrul unei recente vizite la Constanţa, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Cahul, Nicolae Dandiş a avut o întâlnire cu edilul Constanţei, Vergil Chiţac, “în vederea stabilirii unor relații de colaborare multilaterale între cele două municipii”.

“Am apreciat deschiderea și dorința de a semna un Acord de înfrățire, după aprobarea acestuia în cele două consilii locale. Realizarea unor acțiuni comune, de ordin cultural, sportiv și social, este doar unul din domeniile asupra cărora s-a convenit să revenim cu detalii în procesul lucrului. Mai ales, că pentru 2021-2022, municipiul Constanța a fost desemnat Capitala Tineretului din România”, a spus Dandiş.

În primăvara acestui an, municipiul Cahul s-a înfrăţit şi cu oraşul Iaşi (România), după ce, pe 27 martie, la Primăria ieșeană, edilii celor două localități au semnat un acord în acest sens.

Municipiul Cahul are semnate mai multe acorduri de colaborare cu orașe din Bulgaria, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina, însă cele mai multe localități care au relații speciale cu orașul denumit „capitala de sud” a Republicii Moldova sunt din România.

foto: Primăria Cahul

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!