ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chișinău își îndeplinește angajamentele de a repara mai multe străzi din comuna Țânțăreni

11:10 | 17.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Autoritățile Chișinăului au reparat mai multe străzi din comuna Țânțăreni, angajament asumat pentru exploatarea gunoiștii municipale, transmite MOLDPRES.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a informat pe rețelele de socializare că municipalitatea și-a îndeplinit angajamentul de a efectua lucrări de reparație a mai multor străzi din comuna Țânțăreni, conform contractului de societate civilă, încheiat între Primăria Chișinău și administrația comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Potrivit edilului, până în prezent au fost executate lucrări pe str. Morii (lungime totală 1 800 m lineari), pe o suprafață de 3 500 m2 (din 10 mii m2): frezarea stratului uzat, cu amenajarea pietrei sparte, în volum de 50 tone; așternerea stratului de egalizare (136 tone); așternerea pietrișului arobat și așternerea stratului de uzură (445 tone). Urmează amenajarea acostamentelor, pe o lungime de 1 800 m lineari.

Pe strada I. Creangă din Țânțăreni (600 m lineari, 3 300 m2) urmează lucrări de profilare a părții carosabile, cu amenajarea pietrei sparte, a stratului de asfalt egalizare și de uzură. La accesul spre satul Crețoaia (600 m lineari, 3 000 m2), urmează lucrări de frezare a părții carosabile, așternerea stratului de asfalt de egalizare și a celui de uzură. Lucrările au fost finisate pe strada Chișinăului (400 m lineari, 2 000 m2), unde a fost excavat solul, amenajat pietrișul și montate 430 bucăți de borduri. Urmează amenajarea pavajului de 6 cm pe strada V. Alecsandri din comună (270 m lineari și 2 000 m2).

De asemenea, Ceban a relatat că în comuna Țânțăreni se lucrează și la dezvoltarea unor alte proiecte de infrastructură, cum ar fi construcția unor stadioane multifuncționale.

Municipiul Chișinău produce zilnic circa 500 tone de deșeuri menajere solide, dintre care doar 7-8% sunt sortate și supuse reciclării, iar peste 90 la sută din resturile menajere ajung la poligonul de la Țânțăreni.

Contractul civic al Primăriei Chișinău încheiat cu autoritățile din localitatea Țânțăreni, în vederea accesului la poligonul de depozitare a deșeurilor expiră la 31 decembrie 2021.

Foto: Facebook, pagina lui Ion Ceban

img21005972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!