ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: La Basarabeasca şi Bălţi a fost anunţat Cod roşu de alertă

10:31 | 21.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. În oraşul Basarabeasca a fost instituit Cod roşu de alertă în sănătate cauzat de evoluţia epidemiologică a noului coronavirus. Din 20 august, în localitate au fost introduse un şir de măsuri restrictive, transmite MOLDPRES.

“Vom respecta toate prevederile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) în caz de Cod roşu de alertă. Astfel, am anulat toate activităţile publice, am anunţat mai multe măsuri restrictive necesare în stare de carantină ş.a.”, au explicat surse din administraţia locală.

Astfel, în oraşul Basarabeasca este obligatorie purtarea măştilor, respectarea distanţei sociale, folosirea dezinfectantelor; în pieţe şi magazine alimentare sunt obligatorii normele sanitar-igienice de protecţie; barurile şi restaurantele vor activa doar livrând comenzile la domiciliu; grădiniţele de copii trec la activitate online; serviciile divine vor fi oficiate doar în aer liber.

O decizie privind activitatea şcolilor va fi luată până la începutul anului de studii.

Şi Comisia Municipală de Sănătate Publică din Bălți a introdus o serie de noi restricții legate de prevenirea răspândirii Covid-19. Din cauza creșterii ratei de incidență în localitate, la Bălți se instituie Cod roșu de alertă în sănătate. Acesta va impune măsuri anti-Covid mai dure și un control strict asupra respectării cerințelor. Preliminar, membrii comisiei, au propus ca regimul de lucru  al magazinelor să fie redus până la ora 22:00, iar al cluburilor de noapte și restaurantelor – până la ora 23:00, purtarea măștilor în spațiile închise și respectarea distanței sociale rămân obligatorii. Desfășurarea evenimentelor culturale este permisă într-un număr limitat de persoane, cel mult 50 de participanți.

Foto: Facebook

img21006115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!