ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artiști din 11 țări vor participa la Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

16:54 | 24.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Artiști din Cehia, Georgia, Germania, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina vor participa la cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 5-26 septembrie, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Ion Grosu, a menționat că  la festival vor fi prezenți peste 20 de interpreți ai rolurilor centrale din cele șapte spectacole.

Potrivit sursei citate, conform măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în sala de 1100 locuri vor participa 250 de spectatori. Festivalul se va deschide pe 5 septembrie cu ”Traviata”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi, dirijor – Andriy Yurkevych. Rolurile centrale vor fi interpretate de Celso Albelo (Alfredo) din Spania, Lucie Kankova (Violeta) din Cehia și Lucian Petrean (Giorgio) din România.

Pe 9 septembrie, va avea loc spectacolul ”Don Quijote” de Ludwig Minkus, dirijor- Oleksiy Baklan, Rusia,  ienterpreți – Ana Sophia Scheller, SUA și Victor Ischuk, Ucraina, pe 12 septembrie -  spectacolul ”Aida” de Giuseppe Verdi (dirijor – Alexandru Samoilă, Rusia) și pe 16 septembrie – spectacolul ”Macbeth” ( dirijor – Nicolae Dohotaru).  La 19 septembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va fi prezentat spectacolul ”Lacul Lebedelor” de P.I. Ceaikovski (dirijor – Piotr Staniszewski, Polonia), și pe  23 septembrie – spectacolul  ”Dama de Pică” de  P.I. Ceaikovski (dirijor – Anton Grișanin, Rusia).  Festivalul se va încheia pe 26 septembrie cu un concert de gală ( dirijori- Nicolae Dohotaru și Svetlana Popova).

Ce-a de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a avut loc în format online, iar deschiderea - în aer liber, la Castelul ”Mimi” și închiderea - în scuarul Operei Naționale.

Ediția din acest an este organizată de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și alte instituții. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!