ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parteneriatul moldo-slovac a fost discutat de Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Ambasadorul Slovaciei

11:58 | 03.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi un dialog cu Dušan Dacho, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în R. Moldova. Au fost discutate relațiile moldo-slovace și perspectivele de extindere a acestora, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu a menționat evoluțiile pozitive în dialogul bilateral al Moldovei cu Slovacia și a apreciat sprijinul consecvent al părții slovace, atât în plan politic, cât și prin intermediul asistenței oferite țării noastre.

“Exprimăm dorința de a promova și în continuare o agendă de acțiuni comune și intensificarea cooperării interparlamentare cu Republica Slovacă, atât pe dimensiunea Comisiilor de specialitate, cât și a Grupurilor parlamentare de prietenie”.

Președintele Parlamentului a mulțumit pentru sprijinul acordat de Slovacia în procesul de depășire a crizei pandemice Covid-19, precum și în promovarea reformelor. Potrivit oficialului, reforma justiției și lupta cu corupția rămân a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău.

Oficialii au trecut în revistă și subiecte ce vizează implementarea mai multor proiecte de dezvoltare în Republica Moldova.

Foto: Parlament

img21006439

img21006439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!