ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi producători de fructe din R. Moldova au participat la o expoziție internațională în Italia

12:03 | 09.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Două companii producătoare și exportatoare de fructe din R. Moldova au luat parte în premieră cu standul comun „Moldova un gust deosebit” la expoziția Internațională Macfrut, care a avut loc săptămâna aceasta la Rimini, Italia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe, participarea la expoziție a fost organizată de Asociația Moldova Fruct în cadrul Programului „Fructe moldovenești pentru lume”, implementat cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova și Agenția de Investiții din Moldova.

Evenimentul este vizitat de operatori de pe întregului lanț de comerț cu fructe. În acest an, expoziția a fost organizată atât în format fizic, cât și digital.

„Pentru noi a fost util să aflăm despre cerințele de calitate solicitate de potențiali parteneri - importatori, rețele de magazine, distribuitori din Italia, Polonia, Ungaria, Egipt, Țările Baltice și alte state din regiune cu care ne-am întâlnit în cadrul expoziției”, a menționat Eugenia Velicescu, producător și exportator de fructe.

Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct afirmă că multiplele discuții cu importatorii de fructe din alte țări au confirmat interesul lor pentru producția moldovenească. Anul trecut producătorii din R. Moldova au vizitat doar virtual expoziția Macfruct, iar în acest an au reușit să fie prezenți fizic și să participe la multiple întâlniri și negocieri. Există posibilități reale pentru fructele moldovenești să ajungă pe piețele UE, a declarat Iurie Fala.

Pentru prezentarea și promovarea fructelor moldovenești, în următoarea perioadă, membrii Moldova Fruct planifică să participe la expozițiile WorldFood Moscow (Rusia), Tallin FoodFair (Estonia), Fruit Attaction (Spania) și Anuga (Germania). 

img21006599

img21006599

img21006599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!