ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria Chișinău va elabora o listă a companiilor care nu își onorează contractele

14:19 | 13.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Antreprenorii, agenții economici care nu-și onorează angajamentele față de Primăria Chișinău vor fi incluși într-o listă a rușinii care va fi publică, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale, că a solicitat elaborarea unei "liste a rușinii", care să conțină numele concrete ale întreprinderilor ce nu-și onorează angajamentele față de Primăria Chișinău și trișează la executarea lucrărilor care țin de reparația străzilor, amenajarea trotuarelor, parcărilor, dar și de alte obiective.

"Unele întreprinderi iau bani și fac lucrări de mântuială, iar despre aceasta merită să cunoască toată lumea. Anul curent, pe unii i-am întors de zeci de ori să-și facă munca la nivel, din cont propriu", a specificat edilul.

Potrivit sursei citate, companiile incluse în lista neagră, care nu își onorează angajamentele, vor fi excluse de la executarea unor contracte pentru municipiu. „Vreau să apară lista neagră a companiilor, pentru ca municipalitatea Chișinău să nu mai aibă contracte cu oameni care nu-și pot onora angajamentele. Trebuie să se înțeleagă ca nu poți lua bani publici și să faci lucrări de mântuială”, a spus primarul capitalei.

Totodată, el a anunțat că a solicitat elaborarea unei liste a companiilor care execută conștiincios atribuțiile, respectă termenele prevăzute în contracte și standardele de activitate.

"Lista rușinii" urmează a fi făcută publică până la sfârșitul anului curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!