ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în R. Moldova

11:42 | 17.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în țara noastră, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a legislativului, cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare în domeniile comercial-economic, educațional, cultural, precum și la nivel interparlamentar.  

Igor Grosu a mulțumit pentru suportul oferit de China țării noastre și contribuțiile importante în comerț, investiții și infrastructură. Președintele Parlamentului a remarcat faptul că Republica Populară Chineză a fost printre primele țări care au oferit ajutor Republicii Moldova în combaterea pandemiei de Covid-19. 

Demnitarii au discutat despre intensificarea schimburilor economice prin crearea unui cadru legal care ar facilita raporturile comerciale moldo-chineze.

Igor Grosu și Zhang Yinghong s-au pronunțat pentru consolidarea și extinderea cooperării interparlamentare între cele două state. Demnitarii au fost unanimi în opinia că noua componență a Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, votată în ședința de ieri a Legislativului, va contribui la impulsionarea cooperării interparlamentare.

Diplomatul chinez a menționat că țara pe care o reprezintă este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în Republica Moldova.

La final, speakerul Igor Grosu i-a urat diplomatului mult succes în activitatea ulterioară.

Zhang Yinghong și-a început misiunea de Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova în anul 2015.

Foto: Parlament

img21006828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!