ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău analizează construcția a 25 de blocuri în centrul istoric al orașului

09:14 | 20.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va trimite săptămâna aceasta către Ministerul Culturii dosarul a cinci construcții problematice existente în centrul istoric al orașului, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Ilie Ceban a anunțat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale, că Primăria capitalei a format un grup de lucru pentru analiza, din punct de vedere juridic, construcția a 25 de blocuri cu 10-15 etaje în centrul istoric al orașului. Oficialul a declarat că toate aceste clădiri au primit avize pozitive de construcție în perioada 2016/2020.

„În această săptămână vom trimite către Ministerul Culturii și Ministerul Economiei dosarul a cinci construcții „problematice”, clădiri care au primit avizul de construcție în perioada 2016/2020”, a precizat Ilie Ceban.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat la data de 7 septembrie că instituie moratoriu, până pe 1 aprilie 2022, pe eliberarea oricăror acte permisive de construcție în centrul istoric al orașului.

Foto: zdg.md

img21006871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!