ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Legislativul a adoptat un nou Cod al transportului feroviar

12:50 | 23.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. ”Calea Ferată din Moldova” va putea fi gestionată, parțial, de operatori privați. Proiectul noului Cod al transportului feroviar și cel privind crearea Autorității Feroviare au fost votate, astăzi, în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Noul cod a fost elaborat de Guvern.

În opinia autorilor documentului, implementarea acestuia va elimina monopolul Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova” pe piața serviciilor feroviare. Astfel, infrastructura feroviară va aparține în continuare statului, iar serviciile de tracțiune, transport pasageri și marfă vor putea fi prestate de operatori privați.

Codul ar urma să intre în vigoare la expirarea termenului de 24 de luni de la data publicării.

Tot astăzi, deputații au operat modificări în Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și în Legea privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!