ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea de Stat din Moldova va marca la 1 octombrie 75 de ani de la fondare

17:55 | 23.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. La 1 octombrie, USM va aniversa 75 de ani de la fondare. Evenimentul va fi celebrat prin organizarea mai multor activități care se vor desfășura în perioada 24 septembrie – 11 noiembrie, comunică MOLDPRES.

Suita activităților va fi inaugurată cu lansarea unui site aniversar consacrat celor 75 de ani de la fondarea instituției. Pagina va conține informații despre istoria, rectorii, Doctorii Honoris Causa, absolvenții de succes ai USM.

În perioada 24-25 septembrie, Facultatea de Litere a USM, în colaborare cu Universitatea Naţională „Yurii Fedkovici", Cernăuţi, Ucraina, și cu Universitatea „Ştefan cel Mare", Suceava, România, vor organiza  Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu".

De asemenea, studenții Facultății de Litere vor discuta despre tendințele actuale în învățământul superior din Republica Moldova cu absolvenții acestei Facultăți, Liliana Nicolaescu-Onofrei, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, tineret, sport și mass-media și Marcela Adam, secretarul aceleiași comisii.

Vineri, 1 octombrie, va avea loc ședința solemnă dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova.

Foto: usm.md

img21007016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!