ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Ungheni se reconstruieşte pe bani europeni

09:47 | 07.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. „Reconstruim Ungheni pe bani europeni” este genericul celui mai mare proiect de infrastructură, finanțat de Uniunea Europeană și realizat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, care este în avansare, transmite MOLDPRES.

Investiția UE în aceste proiecte este de 1.168.546 de euro, a Primăriei municipiului Ungheni - 116.854 de euro și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) – 90.000 de euro.

Potrivit proiectului, până în prezent pe șantierul ee construcții din centrul municipiului au fost efectuate mai multe lucrări. Este vorba de reabilitarea a peste un kilometru din partea carosabilă pe str. Națională, unde sunt pe sfârșite lucrările de montare a bordurii de drum, se frezează stratul de asfalt degradat și se pregătește suprafața pentru montarea stratului de material reciclat pe ultimii 0,5 km.

Din cele opt parcări proiectate, una este finalizată, iar patru sunt în curs de amenajare. Acestea vor oferi spațiu de parcare în zona de centru a orașului pentru 225 de autovehicule.

„Lucrările sunt în toi și în Piața Independenței ce va deveni un punct modern de atracție pentru ungheneni și oaspeții orașului. Aici au fost încheiate lucrările de betonare a havuzului pietonal, iar în prezent se realizează conectările la rețelele de apeduct, canalizare și electricitate”, conform PNUD.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, ecologică, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Foto: PNUD

img21007446

img21007446

img21007446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!