ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mina Chișinău ar putea deveni obiectiv turistic

13:55 | 07.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Primăria capitalei intenționează să identifice soluții și surse financiare pentru menținerea în stare de funcționare a SA „Mina Chișinău", transmite MOLDPRES.

Un grup de reprezentanți ai primăriei și Consiliului Municipal au efectuat o vizită de lucru la obiectivul sus-numit, unde au evaluat situația existentă și au constatat problemele care ar putea afecta buna funcționare a minei de calcar.

Reprezentanții întreprinderii au menționat că apa care se acumulează în prezent în unele galerii este extrasă și folosită de către regiile municipale. De asemenea aceștia au declarat că a fost executat un studiu de fezabilitate care a arătat riscurile ce pot apărea, dar și modul de intervenție a municipalității pentru a le preveni. 

În context, unii consilieri municipali au venit cu propunerea de a investi surse din bugetul local pentru ca Mina Chișinău să poată funcționa, iar pe viitor să devină un obiectiv turistic.

SA „Mina Chișinău" se ocupă cu extragerea pietrei calcaroase și a fost înființată în anul 1969. Obiectivul se află la periferia Chișinăului, în sectorul Râșcani și este în stare de funcționare.

Foto: Primăria Chișinău

img21007456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!